top of page

Naše
usluge

IMplantati, ortodoncija, ozonoteraPija

Izbjeljivanje zuba je brz i bezbolan postupak kojim se postiže ljepši, bjelji, prirodan osmijeh. Za izbjeljivanje se koristi gel vodikovog peroksida (38%-40%) koji se nanosi na zube nakon postavljanja zaštite za zubno meso i okolna tkiva. Rezultati su individualni, a postupak se može ponoviti ovisno o želji pacijenta.

Konzervativa i endodoncija

Karijes je uzrokovan djelovanjem bakterija u usnoj šupljini i predstavlja jednu od najčešćih bolesti. Potrebno ga je što prije ukloniti kako ne bi napredovao i zahvatio pulpu zuba. Nakon mehaničkog uklanjanja karijesa postavljaju se materijali pomoću kojih će zub zadržati vitalitet te bojom i oblikom nadomjestiti uklonjeni dio.

Fiksni protetski nadomjesci koriste se u slučaju nedostatka jednog ili više zuba ili nezadovoljstva izgledom postojećih zuba. Tu ubrajamo implantate, krunice, mostove i ljuskice. 

Mobilna proteza može biti djelomična ili potpuna. Djelomična proteza nadomješta nekoliko izgubljenih zuba i pomoću kvačica i upirača se sidri na postojeće zube. Također može biti u kombinaciji s fiksnim radom gdje se za njega pričvršćuje pomoću posebnih veza čime se dobije stabilnija funkcija koja je financijski prihvatljiva.

Implantat je vijak od biokompatibilnog materijala titana koji se ugrađuje u kost i tako nadomješta korijen zuba. Cilj je nadomjestiti izgubljene zube i tako uspostaviti optimalnu funkciju i estetiku. Raspon korištenja implantata je širok, od nadomještanja samo jednog zuba pa do potpune rekonstrukcije osmijeha kod potpune bezubosti. Korištenjem 4 do 6 implantata se brzo rješava problem bezubosti i nelagode zbog nošenja potpune proteze.

Cilj ortodoncije je dovesti zube u pravilni položaj te tako uskladiti zagriz i osigurati estetiku. Fiksni aparatić sastoji se od bravica koje se postavljaju na zube i žice koja prenosi silu na bravice. Osim klasičnih aparatića, zubi se mogu ispraviti i prozirnim alignerima (udlagama) koji su nevidljivi. SimplySmile aligneri osigurat će vrhunsku estetiku i udobnost prilikom trajanja terapije a prednost im je i što su mobilni.

Ozon je visokoaktivni oblik čistog kisika koji se sastoji od tri atoma kisika. Njegovo terapeutsko djelovanje koristi se i u stomatologiji za dezinfekciju kod karijesa, upala i brže cijeljenje oralnih lezija kao što su herpes i afte. Uz protuupalni i antimikrobni učinak ubrzava i cijeljenje a terapija ozonom potpuno je bezbolna.

bottom of page